Sidebar

17
ma, mei

Ron’s Gastrobar At Home

Cultuur & Uitgaan
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

035 Laren Cultuur & Uitgaan — In deze weken moeten we vaker thuis eten. En we hebben niet altijd zin om zelf te koken. Afhalen of laten bezorgen kan natuurlijk wel maar hoe krijg je de maaltijd goed op het bord? We vroegen bij de deskundigen om tips.

Uit eigen ervaring kunnen we al enkele goede startpunten geven. Het begint met het klaarmaken van de tafel. Zorg ervoor dat deze gedekt is als de maaltijd in huis komt. Heb je een oven? Verwarm dan de borden voor op pakweg 70 graden Celsius als je warme gerechten hebt, dan koelen de gerechten ook minder snel af. Dat kan in de oven, maar een magnetron is daarvoor minder geschikt.

Veel restaurants leveren een toelichting bij de gerechten. Vaak komen ze als een soort ‘kit’ in huis. We hadden een keer een Caesar salad die in pakweg 6 bakjes was verdeeld. Meestal moet je die dan zelf netjes opmaken op de borden. Veel restaurants leveren een meer of minder uitgebreide beschrijving die helpt bij de specifieke gerechten. Het is wel handig om een brede, vlakke spatel te hebben of een pizza- of taartschep om de elementen op het bord te leggen zonder de compositie in de serveerbakjes te verstoren. De saus, als die er los bij wordt geleverd, kun je vaak het beste als laatste over of langs het gerecht opdienen.

Indonesische gerechten

In Laren is Ron’s Gastrobar een relatieve nieuwkomer. En de gerechten kunnen een echte uitdaging vormen maar dat hoeft niet! Je gaat immers graag uit om de hele tafel vol te laten zetten met mooie schaaltjes en heerlijke gerechten. Hoe doe je dat thuis? Daarvoor hebben de koks van het restaurant wel goede tips. Voor de rijsttafel is het advies om de oven te verwarmen op 160 graden Celsius. De tien bakjes met rode cijfers gaan daar, met het folie, 25 minuten in. De 7 bakjes met blauwe cijfers presenteer je in mooie kommen om te serveren. Na 25 minuten kunnen de bakjes uit de oven, haal je het folie eraf en doe de inhoud ook in kommen om te serveren. De toppings die zijn meegeleverd doe je daaroverheen. Bij Ron’s Gastrobar at Home kun je ook nasi rames bestellen. Die kun je over een groot bord verdelen maar twee bakjes kunnen koud worden geserveerd. Na verwarmen strooi je ook hier de topping overheen.

Eet smakelijk en geniet van de lunch of in de meeste gevallen, het diner!

 

Vitamines & Supplementen (2)

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.